competidor.cat

12 enero 2017

Ruta del Tren Petit: Palamós-Palafrugell

 

Proposem una ruta per la Via Verda del Tren Petit, on podrem gaudir realitzant-la en bici de muntanya, caminant, corrent.

En aquesta ocasió us proposem un recorregut molt fàcil, pla i sense desnivell. És assequible per poder realitzar amb família, o bé realitzar entrenaments suaus o entrenaments constants.

 

 

 

 

Es pot aprofitar i allargar la ruta, ja que hi ha diferents camins que també estan en el mateix nivell de dificultat i conservació que el de la ruta principal. D’aquesta manera podem aprofitar i visitar Cap Roig a Calella de Palafrugell, Palafrugell, Mont-ras i la magnífica Cala de Castell i la Fosca. Un cop arribem a Palamós, podem visitar el poble i continuar la nostra ruta per tot el passeig Marítim fins arribar a Sant Antoni de Calonge i finalitzar el recorregut a Torre Valentina, encara que aquest tros de recorregut és per asfalt.

La Via Verda que uneix Palamós i Palafrugell, coneguda com la Ruta del Tren Petit, té una longitud de 6 km. El seu traçat transcorre per una part de l’antic recorregut de l’anomenat tren petit que connectava Palamós amb Girona passant per la Bisbal d’Empordà.

La via actual travessa els termes municipals de Palamós, Mont-ras i Palafrugell, amb ramals a Vall-llòbrega i a les platges de Castell i la Fosca.

 

 

 

 

 

 

El tren tramvia va fer el seu primer viatge el 23 de març del 1887. El conduïa una locomotora belga de vapor que arrossegava uns vagons minúsculs i que recorria uns quants quilòmetres al costat de la carretera. Avui, la carretera soterra una part del que havia estat la via fèrria; el tram condicionat com a Via Verda, però, us permetrà explorar els mateixos paisatges de l’Empordanet que ja va descriure Josep Pla i travessar la plana de l’Aubí, de gran valor agrícola i envoltada pels relleus del massís de les Gavarres i les muntanyes de Begur.

 

I per finalitzar, ara que ve el bon temps, un banyet a les magnífiques platges del Baix Empordà.

 

 

 

 

 

 

 

Fitxa tècnica Via Verda

QUILÒMETRES: 6 km la via principal. Ramal de Vall-Llobrega: 0,5 km. Ramal a platja de Castell: 1 km. Ramal a Mont-ras: 800 m.

DESNIVELL: 1%

DIFICULTAT: Mínima

PAVIMENT : Sòl-ciment

ALTITUD MÀXIMA: 42 m (a Palafrugell)

ALTITUD MÍNIMA: 0 m (Sant Feliu de Guíxols)

SERVEIS : A l’interior de les poblacions i a la benzinera de Sant Joan de Palamós, a l’inici de la Via Verda a Palamós

 

Pin It